Oman lisenssitiedoston (kilpailijakannan) käyttö

Muutettu 29.11.2015/JTu

Sisällys:
Perusteet
Kilpailijoiden lisääminen kilpailuun ensimmäistä kertaa
Seuran jäsenet
Lisenssitiedoston päivittäminen
Oman lisenssitiedoston käyttö
Ini-tiedostossa olevat viitteet

Takaisin

Perusteet

ExTime-ohjelmalla voi helposti pitää oma lisenssikantaa, jossa on esimerkiksi oman seuran pikkuhiihtäjät, muun urheilulajin kuin hiihdon kilpailijat tai vaikkapa työpaikan henkilöt.

Kansiot-toiminnolla (valikossa Säädöt) voi helposti vaihtaa käytettävän lisenssitiedoston (paremminkin kilpailijakannan) nimeä. Lisenssitiedosto-ruutuun kirjoitetaan oman kilpailijakannan nimi (tai selataan se paikalleen kolmen pisteen napin avulla).

Muutos on muistettava myös tallettaa.

Ohjeen alkuun


Kilpailijoiden lisääminen kilpailuun ensimmäistä kertaa

Uudet jäsenet/kilpailijat lisätään kilpailuun normaalin Ilmoittautumiset valikon toiminnolla Ilmoittautumiset.

Kilpailijalle annetaan seura, nimi ja itse keksitty lisenssinumero. Sen kannattaa olla lyhyt, koska Hiihtoliitto käyttää pitkiä ja etunollia ei tarvitse itse syötellä.

Sukupuoli ja syntymävuosi paikalleen, tämä hiihtäjätär on ExTime-ohjelman maskotti. Ja sitten Ilmoita-napilla sarjavalinnan jälkeen mukaan kilpailuun.

Ohjeen alkuun


Seuran jäsenet

Listaukset-valikon toiminnolla Pussituslistat voidaan näppärästi selailla yhden seuran osallistujia.

Vasempaan listaan ilmestyy kilpailussa mukana olevien seurojen nimet, ja niistä valitsemalla ExTime näyttää kaikki ko. seuran mukana olevat kilpailijat sarjoineen.

Mitään tulosteita ei tarvitse tietenkään ottaa, jos ei halua. Kuvassa näkyy oman epävirallisen yhteisön jäsenet.

Ohjeen alkuun


Lisenssitiedoston päivittäminen

Kun kaikki kilpailijat on lisätty, voidaan omaa kilpailijakantaa päivittää. Se tehdään keräämällä kilpailusta kaikki ne osallistujat, joilla on lisenssinumero. Tämä tapahtuu oheisen kuvan mukaisesti Uudet piirteet-valikon toiminnolla Kerää lisenssin haltijat. Syntyvän tilapäistiedoston oletusnimi otetaan extime-ini-tiedostosta, mutta sitä (ja kansiota) voidaan vaihtaa, kun ExTime varmistaa, minne tiedot kirjoitetaan. Lopuksi ExTime näyttää löytyneiden lukumäärän, Lisenssin haltijoita oli xx kappaletta.

Homma jatkuu sitten saman valikon toiminnolla Päivitä lisenssitiedostoa. Siinä aluksi ExTime kysyy, mitä kerättyä tiedostoa halutaan käyttää, oletuksena tottakai juuri äsken tehty tiedosto. Luennan jälkeen ExTime näyttää, monta riviä luetusta tiedostosta löytyi.

Seuraavaksi ExTime lukee vanhan lisenssitiedoston lajitellakseen sen varmasti numerojärjestykseen. Ja jälleen on käyttäjällä mahdollisuus valita käytettävän lisenssitiedoston nimi. Tällä lisäyksellä mahdollistuu se, että oma lisenssitiedosto voidaan pitää erillään vaikkapa Hiihtoliiton virallisesta lisenssitiedostosta. Jos käytössä olevaa lisenssitiedostoa ei ole tai sitä ei haluta käyttää, tiedostovalinta ikkuna suljetaan napilla Peruuta normaalin Avaa-napin sijaan. Tiedoston puuttumisesta saat ilmotuksen, mutta et muuta vaihtoehtoa kuin jatkamisen OK-napilla. Tällöin vanhoja lisenssitietoja on tietysti 0 kappaletta, muutoin näet vanhojen lisenssirivien lukumäärän.

Päivitetyn lisenssitiedoston nimen voi myös vaihtaa, oletuksena on extime.inistä löytyvä nimi. Lopputuloksena ExTime ilmoittaa uuden lisenssitiedoston rivimäärän.

ExTime lajittelee kilpailusta poimitut ja vanhan kilpailijakannan lisenssinumeroiden mukaan järjestykseen, jättää samannumeroisista vain kilpailussa mukanaolleen ja kirjoittaa nimet uuteen lisenssitiedostoon. Vanha on siirretty talteen INI-tiedostossa olevan ohjeen (Muutokset=) nimelle.
Ohjeen alkuun


Oman lisenssitiedoston käyttö

Seuraavalla kerralla omissa kisoissa voidaankin jo käyttää omaa lisenssitiedostoa ihan samalla tavalla kuin se olisi Hiihtoliitosta saatu.

Mikään ei tietysti estä lisäämästä omia kilpailijoita viralliseen lisenssikantaan, ongelmana on silloin Hiihtoliiton uusi versio lisenssikannasta, siellä ei omia 'lisenssinhaltijoita' tietenkään ole.

Käytettävän lisenssitiedoston nimi tulee toki muistaa vaihtaa käytävän kilpailun mukaan.

Ohjeen alkuun


Ini-tiedostossa olevat viitteet

[LISENSSIT] Lisenssien tarkistamisen hakemisto
Kilpailijat=C:\lisenssi\datat\LISENSSI.DAT Kansio ja tiedosto, jossa on voimassa oleva lisenssitiedosto. Sitä käytetään kilpailijoita lisätessä mukaan kilpailuun. Tai kun kilpailun lisenssinumeroiden oikeellisuksia tarkistetaan. Tiedoston saa Hiihtoliitosta sähköpostilla.
Vanhat=C:\ranki\vanhat\LISENSSI.OLD Jos extime-ohjelmalla päivitetään omaa lisenssitiedostoa, tämä tieto kertoo, minne vanha lisenssikanta varmistetaan. Kansio on pakko perustaa ennen ohjelman ajoa tai tulee 'ruumiita', (nyt ei käytetä).
Seurat=C:\lisenssi\datat\seunimet.txt Jos seurojen nimet ovat lisenssitiedostossa numeroina, niin täältä haetaan numeroa vastaa nimi (ei nyt käytetä)
Muutokset=C:\lisenssi\datat\LISMUU.DAT Jos extime-ohjelmalla päivitetään lisenssitietoja, tänne kerätään kilpailun muutostiedot.
Ohjeen alkuun


Mitä tästä lyhyestä ohjeesta puuttui tai oli huonosti sanottu ? Kommentoi.

Takaisin ExTimen ohjeiden sivulle